На 20.април, во организација на Фондацијата Фридрих Еберт се одржа трибина и панел дискусија во врска со можностите и предизвиците на социјалниот дијалог во нашата земја. Панелисти беа: Милан Живковиќ, од ФЕС, Маре Анчева од СИЕР, Живко Даневски од Агро Синдикатот, Дарко Димовски од СУТКОЗ и Пецо Грујовски од Синдикатот на УПОЗ.

 

Слушателите и учесници во дискусијата беа членовите на највисоките органи од четирите синдикати, како и други претставници од синдикални организации во државата.

Панелистите ги изнесоа проблемите кои го отежнуваат или целосно го оневозможуваат социјалниот дијалог во Македонија, со предлози како би можел да се подобри целокупниот концепт за социјален дијалог и како да се неутрализира напливот на жолт синдикализам кој изразено штетно делува на интересите на работниците воопшто.

Видео-снимка од настанот ќе биде наскоро достапна за сите заинтересирани.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за