На 3.февруари се одржа средба на дел од Синдикалниот одбор од Еурокомпозит Прилеп со генералниот директор, на која присуствуваа и претседателот и генералниот секретар на СИЕР, како и директорот на друштвото Композитна опрема.

Средбата беше побарана од страна на синдикатот поради нарушена динамика на исплата на платите, како и заради информирање за обезбеденост со работа во наредниот период.

 

Во отворен разговор, двете страни ги изнесоа своите гледишта за проблемите, со цел да се влијае за подобрување на општите состојби, работна дисциплина, поекономично и поефикасно работење.

Работниците добија уверувања дека за заостанатите побарувања (регрес за 2016 и надоместоци за прекувремена работа) е направена динамика и истите ќе се реализираат. Се очекува обезбеденоста со работа да продолжи, а со тоа и задржување на динамиката за исплата на плати.

Исто така, синдикалните претставници добија одговори на повеќе прашања поставени на средбата, а нивниот интерес беше исклучиво заради тоа што се самите работници најзаинтересирани фирмата што поуспешно да работи, а нивната иднина да биде обезбедена. Ова, особено поради тоа што Еурокомпозит е последната фирма-загубар, која нема решен статус, но е во активна состојба и релативно успешно преживува.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за