Со помош на синдикалци од данскиот синдикат 3Ф

 

СИЕР има долгогодишна соработка со еден од најголемите синдикати во Данска – 3Ф. Со овој синдикат сме имале неколку заеднички проекти, од кои низ заеднички семинари, посети на синдикални организации и размена на искуства како во Македонија, така и во Данска сме стекнале многу нови знаења од областа на правата од работен однос и нивната одбрана и заштита во приватниот сектор.

Во 3Ф постои посебна секција наречена Глобални Колеги, составена од синдикални претставници со големо практично искуство, кои остваруваат меѓународна соработка, но се најмногу заинтересирани за директно запознавање и соработка со синдикалните претставници на ниво на синдикална организација.

Овој викенд (30.јуни-2.јули) колегите Мадс Лунд, Бо Хансен, Хенрик Андерсен и колешката Бојка Павловиќ одржуваат семинар на тема Техника на преговори и колективно договарање за синдикалните претставници на СИЕР. Семинарот се одржува во Маврово, каде освен теоретската и практична обука, се водат живи дискусии за карактеристиките на пазарот на трудот и остварувањето на правата од работен однос во Македонија и во Данска.

 

Учесниците на семинарот очекуваат да добијат дополнителни знаења и вештини што може практично да се користат во секојдневната работа, а особено во остварување поуспешен дијалог и преговарање со работодавачите.

      

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за