На 7-те Работнички спортски игри на СИЕР што се одржаа во периодот 22-25.06.2017 во х.Десарет учествуваа 12 екипи со 270 учесници.

Беа постигнати следните резултати по дисциплини:

 

 

-          ВЛЕЧЕЊЕ  ЈАЖЕ (жени)

 1. ЛТХ Леарница Охрид
 2. Р.Кончар-Контактори и релеи Скопје
 3. АрцелорМиттал Скопје

-          ВЛЕЧЕЊЕ  ЈАЖЕ (мажи)

 1. Рудник САСА М.Каменица
 2. Производство на топлина БЕГ Скопје
 3. Вабтек МЗТ Скопје

-          Ш А Х (жени) ЕКИПНО

 1. Р.Кончар-Контактори и релеи Скопје
 2. ФЗЦ 11.Октомври Куманово
 3. ЛТХ Леарница Охрид

       ПОЕДИНЕЧНО:

 1. Светлана Илиевска ЛТХ Леарница
 2. Маја Георгиевска ФЗЦ 11.Октомври
 3. Сања Петрушевска Р.Кончар-Контактори и релеи

-          Ш А Х (мажи) ЕКИПНО

 1. МРТ Скопје
 2. ФЗЦ 11.Октомври Куманово
 3. Производство на топлина БЕГ Скопје

ПОЕДИНЕЧНО:

 1. Зоран Илиќ ФЗЦ 11.Октомври
 2. Тихо Трајановски Макстил
 3. Александар Ангеловски МРТ

-          ПИКАДО (жени)ЕКИПНО

 1. ЛТХ Леарница Охрид
 2. ФЗЦ 11.Октомври Куманово
 3. Производство на топлина БЕГ Скопје

ПОЕДИНЕЧНО:

 1. Светлана Јованова АрцелорМиттал
 2. Билјана Ацевска Р.Кончар-Контактори и релеи
 3. Соња Филиповска Производство на топлина БЕГ 

-          ПИНГ-ПОНГ (жени) ЕКИПНО

 1. ФЗЦ 11.Октомври Куманово
 2. Рудник САСА М.Каменица
 3. Р.Кончар-Контактори и релеи Скопје

ПОЕДИНЕЧНО:

 1. Адријана Веселиновска Рудник САСА
 2. Валентина Витановска ФЗЦ 11.Октомври
 3. Марија Цветковска Р.Кончар-Контактори и релеи

-          ПИНГ-ПОНГ (мажи) ЕКИПНО

 1. Мермерен комбинат Прилеп
 2. Рудник САСА М.Каменица
 3. Макстил Скопје

ПОЕДИНЕЧНО

 1. Наум Пумпаловски, ЛТХ Леарница
 2. Драги Михајлов, Производство на топлина БЕГ
 3. Стафчо Ристовски Рудник САСА

-          ФРЛАЊЕ 3-КИ (жени) ЕКИПНО

 1. Р.Кончар-Контактори и релеи Скопје
 2. ЛТХ Леарница Охрид
 3. АрцелорМиттал Скопје

ПОЕДИНЕЧНО

 1. Цветанка Алексоска, ЛТХ Леарница
 2. Стојна Конеска, АрцелорМиттал
 3. Елена Огњановска, Р.Кончар-Контактори и релеи

-          ФРЛАЊЕ 3-КИ (мажи) ЕКИПНО

 1. Р.Кончар-Контактори и релеи Скопје
 2. ФЗЦ 11.Октомври Куманово
 3. МРТ Скопје

ПОЕДИНЕЧНО:

 1. Дејан Велковски, АрцелорМиттал
 2. Александар Љомов, ФЗЦ 11.Октомври
 3. Славчо Толески, ЛТХ Леарница

-          МАЛ ФУДБАЛ

 1. Макстил Скопје
 2. Рудник САСА М.Каменица
 3. ЛТХ Леарница Охрид

      НАЈДОБАР СТРЕЛЕЦ: Ангел Ататнасовски, Рудник САСА

      НАЈДОБАР ФУДБАЛЕР: Бобан Бојчевски, Макстил

     

      ПЕХАР ЗА ФЕР-ПЛЕЈ: Таб-Мак, Пробиштип

 

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за