Осмите Работнички спортски игри СИЕР 2018 успешно завршија
Оваа година осми пат по ред СИЕР организираше работнички спортски игри за своите членови. Игрите се одржаа од 17-20.05.2018 година, на терените на спортскиот комплекс на Хотел Бистра во Маврово.


Иако во периодов се соочуваме со големи проблеми во одделни фирми, благодарение на органите на СИЕР, стручните служби на СИЕР, и со максимално залагање на Комисијата за организирање и спроведување на игрите, и оваа година се успеа да се организираат квалитетни работнички спортски игри.


Оваа година свое учество зедоа околу 200 учесника, од 11 синдикални организации и тоа:
1. АРЦЕЛОР МИТТАЛ – Скопје
2. МАКСТИЛ – Скопје
3. МЕРМЕРЕН КОМБИНАТ – Прилеп
4. РК КОНТАКТОРИ И РЕЛЕИ – Скопје
5. ВАБТЕК МЗТ – Скопје
6. МРТ – Скопје
7. БАЛКАН ЕНЕРЏИ ГРУП – Скопје
8. ЛТХ ЛЕАРНИЦА – Охрид
9. ТАБ МАК – Пробиштип
10. РАФИНЕРИЈА ОКТА – Миладиновци
11. ЈУГОХРОМ АЛЗАР – Јегуновце


Беа организирани натпревари во 10 спортски дисциплини, и тоа:
- МАЛ ФУДБАЛ
- ШАХ (мажи и жени)
- ПИНГ ПОНГ (мажи и жени)
- ПИКАДО (жени)
- КОШАРКА - СЛОБОДНИ ФРЛАЊА И ТРОЈКИ (мажи и жени)
- ВЛЕЧЕЊЕ ЈАЖЕ (мажи и жени)


За регуларноста на натпреварите за секоја дисциплина одделно се грижеше Комисија која беше
составена од Координатор - член на Комисијата за организирање и спроведување на игрите, како
и уште два члена предложени од екипите учеснички на турнирот.
Натпреварите поминаа во фер и спортска атмосвера, а постигнатите резултати може да ги видите
тука.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за