Третатат седница на Претседателството на СИЕР се одржа на 31.03.2017 година во салата за обуки на АрцелорМиттал во Скопје.

Во отсуство на претседателот на СИЕР, со седницата раководеше генералниот секретар.

Претседателството на СИЕР ги разгледа нацрт-извештаите за 2017 година во функција на подготовка за седница на Советот на СИЕР. Согласно Статутот на СИЕР, Претседателството е одговорно за подготовка на седниците на Советот, почнувајќи од дневниот ред, утврдување на материјалите и слично.

 

Исто така, Претседателството расправаше за текот на постапките и правната разврска на исклучувањето од членството во ССМ и исфрлањето од работните простории. Имено, иако со многу одолговлекување, судките постапки во врска со наведените нестатутарни и незаконски постапки во ССМ се започнати и се одвиваат со бавна, но вообичаена динамика за нашето судство.

Претседателството расправаше и за одбележување на празникот на трудот 1.Мај, како и за организацијата на овогодинашните Работнички спортски игри.

Седницата на Советот на СИЕР е најавена веднаш по Велигденските празници.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за