Започнаа 7-те Работнички спортски игри на СИЕР. Игрите се одржуваат во хотел Десарет во Пештани.Утрово на  отварањето учесниците ги поздрави претседателот  Пецо Ристески. Тој истакна дека и покрај потешкотиите кои спречија учество на 3 екипи, интересот секоја година е се поголем. На 7-те Работнички спортски игри се натпреваруваат во мал фудбал, фрлање 3-ки, пинг понг,, пикадо, шах и влечење јаже учеснички и учесници на 12 синдикални организации.

Придружи ни се

Капитал Банка