СИЕР повикува на масовно учество на синдкалниот марш со кој се одбележува 1.Мај денот на трудот.


Маршот го организираат гранските синдикати здружени во ССМ. Учесниците ќе се соберат пред Работнички дом, од каде ќе тргне маршот во 11 часот.
Од маршот ќе бидат испоставени главните барања на ССМ до Владата на РМ,а тие се однесуваат на:
- Промени и подобрување на Законот за работни односи;
- Задржување на оваа старосна граница за пензионирање;
- Подигање на стандардот преку повисоки плати и намалување на сиромаштијата;
- Сигурни, здрави и безбедни работни места;
- Стоп за работа на црно;
- Стоп за мобинг и дискриминација;
- Подобар општ колективен договор и подобар социјален дијалог.
Денот на трудот најдостоинствено се одбележува со синдикална акција. Затоа, повелете пред Работнички дом на 1.Мај.
ССМ ќе обезбеди превоз од неколку градови кон Скопје (и назад) како и храна и вода за сите учесници.


ДА ЖИВЕЕ 1.МАЈ, ДЕНОТ НА ТРУДОТ!
ДА ЖИВЕЕ РАБОТНИКОТ, КОЈ ЕДИНСТВЕНО СОЗДАВА НОВА ВРЕДНОСТ!

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за