Претседателот на СИЕР Игор Ѓерасов деновиве беше во посета на  Фабриката за електронски производи наменети за авионската, воената и автомобилската индустрија КЕМЕТ Електроникс во зона Бунарџик Скопје при што во истата е основана нова синдикална организација на СИЕР.

 

СИЕР НА СИТЕ СВОИ ЧЛЕНОВИ, ПРИЈАТЕЛИ И ПОДДРЖУВАЧИ ИМ ПОСАКУВА СРЕН И БЛАГОСЛОВЕН БОЖИЌ, ДОБРО ЗДРАВЈЕ, ПОВЕЌЕ РАДОСТИ И ПОМАЛКУ ГРИЖИ ДА СЕ РЕДАТ.

Советот на СИЕР ја одржа деветтата седница на 26.12.2019 година. На дневен ред беа активностите од вонредниот конгрес натаму и актуелните прашања и проблеми во синдикалните организации.

Претседателот Игор Ѓерасов го информираше Советот за преземените активности од неговиот избор. Тој нагласи дека сака да ги посети сите синдикални организации и да се запознае со синдикалните одбори и проблемите со кои се соочуваат. Оваа активност е започната и ќе продолжи во следната година. Исто така, се остварени први контакти со поединечни фабрики во Технолошко-индустриските развојни зони, бидејќи СИЕР мора да покаже иницијатива и да започне да организира дел од вработените.

Генералниот секретар Маре Анчева го информираше Советот за добиен проект од шведската фондација Олоф Палме кој ќе се реализира во 2020 година. Освен за содржината на проектот, таа информираше дека Олоф Палме е фондација која би можела подолгорочно да соработува со СИЕР доколку успешно го спроведуваме првиот проект што е усвоен и за кој се чека потпишување договор.

Членовите на Советот ги поздравија изнесените иницијативи и изразија спремност да се вклучат поактивно во посочените активности, како во врска со организирање нови членови, така и во врска со спроведување на проектот.

По работниот дел, членовите на Советот си посакаа меѓусебно и на сите членови на СИЕР добро здравје, повисоки плати и помалку проблеми во Новата 2020 година.

 

СИЕР НА СИТЕ СВОИ ЧЛЕНОВИ, ПРИЈАТЕЛИ И ПОДДРЖУВАЧИ ИМ ПОСАКУВА СРЕЌНА И УСПЕШНА 2020 ГОДИНА, ДОБРО ЗДРАВЈЕ, ПОВЕЌЕ РАДОСТИ И ПОМАЛКУ ГРИЖИ ДА СЕ РЕДАТ.

 

Воедно ве известуваме дека канцеларијата на СИЕР нема да работи во деновите на празниците, од 1. До 7.Јануари 2020. За итни потреби можете да се јавите на телефон 070/288-565 или 707/363-384

Игор Ѓерасов избран за претседател

На 25.10.2019 година се одржа Вонреден конгрес на СИЕР. На конгресот, од утврдени 104 учествуваа 99 делегати.

Со Вонредниот конгрес раководеше работно претседателство во состав: Душко Цветковски, Станка Димовска, Убавка Спасовска, Славица Јакимовска и Роберт Богданоски.

Повеќе: ОДРЖАН ВОНРЕДЕН КОНГРЕС НА СИЕР

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за