По двонеделното одлагање на испитното рочиште, судот на 29.ноември одлучи: Фени Индустри оди во стечај.

Доверителите имаат рок од 15 дена за пријавување на побарувањата, почнувајќи од 1.декември, а извештајното рочиште и Собрание на доверителите се закажани за 11.јануари 2018 година.

Заинтересираните инвеститори подготвуваат понуди, но работниците останаа во незавидна положба. Не е исплатена платата за октомври, а веќе доспева и ноемвриската плата. Неизвесно е кога и како ќе се исплатат. На средбите во Владата и кај банките синдикалците беа уверувани дека ќе се најде начин за исплата на овие плати. Работниците поставија рок: доколку плата за октомври нема до понеделник до пладне, ќе биде блокирана раскрсницата кај Дреново  во периодот од 12 до 14 часот. Претходната недела најавија дека се спремни и на поголеми облици на притисок, како намалување на снагата на печката и сл. Сепак, сите би сакале да добијат плата, па да нема потреба од протести. Важно е и тоа сите да бидат ангажирани, како и до сега, на одржување на постројките, како што е важно да нема пречки во стечајната постапка и што пократко да трае неизвесностс за нивната и судбината на фабриката.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за