По осум месеци во „изгнанство„ четирите синдикати исклучени од ССМ на 14.август се вратија повторно во Работнички дом. Ова беше возможно откако Централниот регистер конечно го запиша како легитимен в.д. претседател на ССМ Дарко Димовски, а го избриша Живко Митревски. Со тоа се заврши неправдата што оваа институција ја овозможи откако во ноември минатата година бесправно не го запиша правосилното решение од Министерството за труд и социјална политика.

Веднаш откако беше спроведена промената, Претседателството на ССМ ги отповика одлуките за суспензија на синдикатите. На 23.август се состана и Советот на ССМ и изгласа поништување на одлуките за исклучување на овие синдикати. На тој начин, во моментов е затворена една неславна епизода во историјата на синдикалното движење и самиот Сојуз на синдикати. Преостанува закажување на вонредниот конгрес за целосно заокружување на овој процес.

СИЕР ГИ ИЗВЕСТУВА СВОИТЕ ЧЛЕНОВИ ДЕКА ОД 29.АВГУСТ ПОВТОРНО ЌЕ РАБОТИ ВО СВОИТЕ ПРОСТОРИИ НА 9.КАТ ВО ЗГРАДАТА НА РАБОТНИЧКИОТ ДОМ.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за