Вработените од Југохром Алзар по вторпат излегоа на протест, овој пат со блокада на една од најфреквентните раскрсници во Скопје, онаа кај Судската палата.

 

          

Работниците се загрижени за својата егзистенција. Неизвесноста за нив продолжува. Изминува еден месец откако печките се изгаснати, по решение на Инспекторатот за животна средина. Тие притискаат и на раководството, како и на државните институции, за да се продолжи со работа што е можно поскоро. За да алармираа за големината на својата мака, работниците на 24.ноември ја блокираа раскрсницата во Скопје во траење од еден час, а потоа се упатија кон Инспекторатот за животна средина, каде ги предадоа своите барања и предупредувања. Барањата на работниците се познати, и тоа

1. Да го задржат статусот на вработени во периодот на неработење, со користење на механизмот „принуден одмор„

2. Да се повлече одлуката за забрана за работење, а да се истражат вистинските причини за загадувањето на атмосверата во Тетово

3. Да продожи забрзано изградбата на системот за филтрација, за да нема повеќе причини да се псочува Југохром како најголем проблем за загадувањето.

       
Освен тоа, работниците предупредија дека не се монета за поткусурување во политичките игри во периодот пред изборите и надлежните треба најсериозно да ги земат во предвид нивните барања и аргументи. Најавија уште порадикални чекори, доколку не се слуша нивниот глас.

     

 

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за