На 20.септември во хотел Метропол во Охрид се одржа 16.Конгрес на СИЕР.

На конгресот присуствуваа 95 делегати од синдикалните организации на СИЕР, како и домашни и странски гости.

Конгресот го поздравија: министерката за труд и социјална политика Фросина Ташева Ременски; помошничката на генералниот секретар на IndustriALL-Global Union Моника Кемперле; претседателката на Синдикатот на метална и електроиндустрија на Словенија Лидија Јеркич; претседателот на синдикатот Металици од Бугарија Васил Јаначков и претседателот на Организацијата на работодавачи на Македонија Ангел Димитров. 

Во работниот дел, делегатите на Конгресот расправаа за конгресните документи и усвоија: Извештај за работата на СИЕР и неговите органи и тела, како и Извештај за финансиското работење во претходниот петгодишен период; Програма за работа во наредниот петгодишен период; Измени и дополнувања на Статутот на СИЕР и усвоија 5 резолуции (сите видливи во делот ДОКУМЕНТИ на овој сајт). 

 Делегатите повторно го избраа Пецо Ристески за претседател на СИЕР и Маре Анчева за генерален секретар на СИЕР. Избрани се Претседателство на СИЕР, Надзорен одбор и Статутарна комисија на СИЕР (во состави објавени во делот ОРГАНИ на овој сајт).

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за