СИЕР се придружи на синдикатите кои се обратија до Владата со барања во врска со положбата и проблемите на работниците кои се jавуваат како последица на ефектите на светската пандемија и борбата со неа.

Незадоволни од непостоењето интерес кај Владата да ги слушне мислењата и барањата на синдикатите ниту да ги вклучи во советодавното економско тело, во кое се доминантни работодавачите, синдикатите се одлучија на ваков начин да ги изразат своите стваови и барања. Синдикатите се најзагрижени за зачувување на работните места, давање на приоритет на исплатата на платите, да не се дозволи најголемата жртва од кризата да падне на грбот на работникот, да не се дозволи да се намалуваат платите под износот на минималната, како и да се обезбеди заштита и примања за сите што ќе останат без работа. Целиот текст на барањата може да го прочитате ТУКА

 СИЕР апелира и до работодавачите кои во овој период можат да се соочат со различни проблеми, особено поради преливање на кризата од нивните традиционални пазари и запирање на нарачките, да продолжиме заедно да бараме најдобри решенија низ социјален дијалог и со заеднишки договор и разбирање.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за