Игор Ѓерасов избран за претседател

На 25.10.2019 година се одржа Вонреден конгрес на СИЕР. На конгресот, од утврдени 104 учествуваа 99 делегати.

Со Вонредниот конгрес раководеше работно претседателство во состав: Душко Цветковски, Станка Димовска, Убавка Спасовска, Славица Јакимовска и Роберт Богданоски.

 

Конгресот усвои Измени и дополнувања на Статутот, кои стапуваат на сила веднаш. Статутарната комисија ќе изготви пречистен текст.

Конгресот ја усвои оставката на претседателот Пецо Ристески, кој оствари право на старосна пензија. Претседателот се заблагодари за долгогодишната соработка и посака успешна работа на СИЕР и на претседателот што ќе биде избран.

Советот на СИЕР утврди четири кандидати, од кои кандидатот Дракче Димковски пред делегатите на Вонредниот конгрес ја повлече својата кандидатура од лични причини. Кандидационата комисија ги потврди кандидатурите на преостанатите три кандидати: Игор Ѓерасов, Слаѓана Миливојевиќ и Марјан Поповски.

Со тајно гласање, делегатите во првиот круг му дадоа мнозинство гласови на Игор Ѓерасов, претседател на Синдикалната организација Либерти Скопје (порано АрцелорМитал).

Избраниот претседател се заблагодари на довербата и повика на единство и солидарност. Се обврза на работа за зацрстување и омасовување на организацијата и задржување на СИЕР на лидерското место во синдикалното движење во државата.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за