Во периодот 30.05-02.06.2019 година во Охрид се одржаа Деветтите работнички спортски игри на СИЕР.

Оваа година учествуваа 12 екипи, а беа присутни и гости од синдикатот Метал-Електро од Бугарија.

Натпреварите се одржуваа во следните дисциплини:

     -       Мал фудбал (мажи)

     -       Пикадо (жени)

     -       Пинг-понг (мажи и жени)

     -       Шах (мажи и жени)

     -       Слободни фрлања (тројки) (мажи и жени)

     -       Влечење јаже (мажи и жени)                                         

Екипи во разни дициплини имаа синдикалните организации на Еуроникел Индустри, АрцелорМиттал, Вабтек МЗТ, Р.Кончар-Контактори и релеи, Мермерен комбинат Прилеп, ФЗЦ 11.Октомври, Рафинерија Окта,  ЛТХ Леарница, МРТ и Таб-Мак.

На игрите беа присутни како гости и членови од СО Ватростална, СО Еурокомпозит, СО Рудник Сопотница и СО Југохром Алзар.

Бројот на учесничките сеуште е инфериорен во однос на учесниците, но од година во година нивниот број се зголемува.

Игрите поминаа во најдобра атмосвера, на терените се водеа спортски и бескомпромисни борби, но дружењето и меѓусебното запоснавање беше најпопуларна дисциплина.                                             

На најсупешните им беа доделени заслужените пехари, како во екипна така и во поединечна конкуренција.
 

По дисциплини, пехари освоија:

ФУДБАЛ:       1. место – Еуроникел Индустри

                        2. место – АрцелорМиттал

                        3. место – Вабтек МЗТ

Најдобар стрелец беше Христијан Димитријевски (Вабтек МЗТ) а најдобар фудбалер на турнирот беше Перо Ризов од АрцелорМиттал.

ШАХ (жени):             1.место – МРТ

                                    2.место – Р.Кончар Контактори и релеи

                                    3.место – ФЗЦ 11.Октомври

Во поединечна конкуренција најдобри резултати покажаа:

  1. место – Радмила Гиевска ( МРТ)
  2. место – Стојка Стојчевска (МРТ)
  3. место – Виолета Нарашанова (МРТ)

ШАХ (Мажи):            1.место – МРТ

                                    2.место – ЛТХ Леарница

                                    3.место – Мермерен комбинат Прилеп

Во поединечна конкуренција најдобри резултати покажаа:

  1. место – Зоран Илиќ ( ФЗЦ 11.Октомври)
  2. место – Јордан Најдески (ЛТХ Леарница)
  3. место – Александар Ангеловски (МРТ)

СЛОБОДНИ ФРЛАЊА (ТРОЈКИ) (жени):

            1.место - АрцелорМиттал

            2.место – Р.Кончар Контактори и релеи

            3.место – ЛТХ Леарница

Во поединечна конкуренција најдобри беа:

  1. Билјана Ацевска (Р.Кончар Контактори и релеи)
  2. Ана Георгиева (Р.Кончар Контактори и релеи)
  3. Цветанка Алексова (ЛТХ Леарница)

СЛОБОДНИ ФРЛАЊА (ТРОЈКИ) (мажи):

            1.место – Р.Кончар Контактори и релеи

            2.место – ФЗЦ 11.октомври

            3.место – Мермерен комбинат Прилеп

А поединечно пласманот беше:

            1.место – Марјан Поповски (ФЗЦ 11.Октомври)

            2. место – Илија Јанкоски (Мермерен комбинат Прилеп)

            3,место – Тони давчевски (ФЗЦ 11.Октомври)

ПИКАДО (жени):

             1.место – АрцелорМиттал

             2.место – ЛТХ Леарница

             3.место - МРТ

Поединечен пласман:

             1.место – Билјана Ацевска (Р.Кончар Контактори и релеи)

             2.место – Татијана Стојановска  (ЛТХ Леарница)

             3.место – Стојка Стојчевска (МРТ)

ПИНГ-ПОНГ (мажи)

            1.место – ЛТХ Леарница

            2.место – ТАБ-МАК

            3.место – Вабтек МЗТ

Поединечен пласман:

            1.место – Драган Таневски (ТАБ-МАК)

            2.место – Наум Пумпаловски (ЛТХ Леарница)

            3.место – Драган стојановски (Рафинерија ОКТА)

ПИНГ-ПОНГ (жени)

             1.место - Р.Кончар Контактори и релеи

             2.место – МРТ

             3.место – АрцелорМиттал

Поединечен пласман:

             1.место – Марија Цветковска (Р.Кончар Контактори и релеи)

              2.место – Радмила Гиевска (МРТ)

              3.место – Елизабета Кариќ (Р.Кончар Контактори и релеи)

ВЛЕЧЕЊЕ ЈАЖЕ (мажи)

               1.место – Еуроникел Индустри

               2.место – Мермерен комбинат Прилеп                                               

               3.место – Вабтек МЗТ

ВЛЕЧЕЊЕ ЈАЖЕ (жени)

                1.место - МРТ

                 2.место – Р.Кончар Контактори и релеи

                 3.место – ЛТХ Леарница

 Пехарот за фер-плеј го доби екипата на Мермерен комбинат Прилеп

Деветтите Работнички спортски игри завршија со заедничка свечена вечера и забава, откако претседателот Пецо Ристески ги прогласи игрите за затворени.

Придружи ни се

Капитал Банка


 
        

        

 

 

 
 

Поврзани вести од др.медиуми

Телма 28.07.2019

Загинатиот рудар бил вратен од пензија поради недостаток на минери

--------------------------------------

Телма 27.07.2019

Еден рудар загина, двајца повредени во рудникот "Тораница" кај Крива Паланка

--------------------------------------

Телма 25.06.2019

Анѓушев се сретна со поранешни вработени на ОХИС

---------------------------------------

1TV 16.07.2018

Вработените од ОХИС протестираа за неисплатените 24 плати
----------------------------------------

1TV 03/10/2018

Во ЕУРОКОМПОЗИТ стигна списокот за технолошки вишок, но нема пари за отпремнини

-----------------------------------------

Телма 16.07.2018

Фени излегува од стечај, потврден планот за реорганизација

-------------------------------------------

24 Вести 05.07.2018

Вработените од Еурокомпозит и владата се договорија

---------------------------------------------

Телма 05.07.2018

Еурокомпозит го прекинаа штрајкот

---------------------------------------------

24 Вести  07.05.2018

Продолжуваат препукувањата во "ФЕНИ"

----------------------------------------------

Телема 22.04.2018

Југохром нема да проработи во предвидениот рок

-----------------------------------------------

Телма 14.03.2017

ГСОЛ избран за инвеститор за Фени

------------------------------------------------

Телма 26.02.2017

Фени почна со работа

-------------------------------------------------

Телма 07.02.2018

Доверителите одлучија Фени да се реорганизира

--------------------------------------------------

Телма 02.02.2018

Фени почнува со работа

--------------------------------------------------

24Вести 26.01.2018

Се очекува Фени да стартува со работа од 1 Фебруари

--------------------------------------------------

Телма 26.01.2018

Доверителите на Фени ќе прават увид во побарувањата

--------------------------------------------------

Телма  05.01.2018

Фени даден на оглас

--------------------------------------------------

24 Вести  22.12.2017

Швајцарски Фос Асет менаџмент: Сакаме иднина за